برای مدت طولانی، سیستم های مالی روسیه با استیبل کوین های خصوصی مخالفت کرده اند. این امر به ویژه در مورد بانک مرکزی روسیه صادق است. در قسمت جدیدی از رقابت طولانی مدت بین بانک مرکزی روسیه (CBR) و وزارت دارایی روسیه، نمایندگانی از اولی طرح دومی برای ترویج استیبل کوین ها را محکوم کردند که برخی از سرمایه گذاران خصوصی در روسیه تلاش کرده اند.
بانک مرکزی روسیه استفاده از استیبل کوین های خصوصی در روسیه را رد کرد
استیبل کوین های خصوصی از سال 2021 در روسیه با مقاومت مواجه شده اند. یک بار دیگر، بانک مرکزی روسیه مبارزه خود را با ارزهای دیجیتال خصوصی تشدید کرده است. به گزارش رسانه های محلی، یکی از نمایندگان بانک مرکزی روسیه وجود استیبل کوین های مبتنی بر روسیه را که اولین بار توسط ایوان چبسکوف، مدیر بخش سیاست مالی وزارت دارایی، هفته گذشته پیشنهاد شده بود، رد کرده است.
در آن زمان، چبسکوف حمایت وزارت خود را از «استیبل کوینهای مرتبط با داراییهایی مانند «روبل»، طلا، نفت یا غلات به عنوان ابزاری برای دستیابی به ثبات مالی ابراز کرد. وی از آن به عنوان راه درستی برای توسعه فناوری های روز یاد کرد و از صاحبان مشاغل خواست در صورت لزوم این نوع ابزار مالی را در نظر بگیرند.
سخنگوی بانک مرکزی روسیه اعلام کرد که استیبل کوین های خصوصی ابزارهایی با ریسک بالا هستند. این به این دلیل است که مجموعه دارایی های اساسی به ناشر تعلق ندارد. درست است. آنها همچنین گفتند که چون صادرکننده بازدهی برابر را تضمین نمی کند، قیمت استیبل کوین واقعاً ثابت نیست.
نماینده این بانک افزود که مطابق با بیانیه بانک مرکزی روسیه، روبل همچنان تنها روش پرداخت قانونی در کشور است. مقامات بانک روسیه نسبت به روبل دیجیتالی خوشبین بودند که به گفته آنها تمام مزایای پرداخت های دیجیتال را با هم حفظ می کند و ثبات پول ملی را حفظ می کند.
کارشناسان صنایع محلی گاهی اوقات به این نکته اشاره می کنند که مخالفت بانک مرکزی روسیه با تمام ارزهای دیجیتال خصوصی در مرکز بی اعتمادی آن به ارز دیجیتال است. بر اساس گزارش ها، بانک مرکزی روسیه از روبل دیجیتال به عنوان جایگزینی برای استیبل کوین های خصوصی حمایت می کند.
در 29 ژوئن، مدیر بخش فناوری مالی بانک مرکزی روسیه، کریل پرونین، اعلام کرد که در صورتی که تمام دارایی های استخراج شده به مبادلات خارجی صادر شود، استخراج کریپتو تحت شرایط خاصی قانونی می شود. ایوان چبسکوف، وزیر دارایی، قصد رها کردنش را نداشت و نگرانیهای ژئوپلیتیکی فعلی کشور را برای استخراجکنندگان رمزارز روسی که میخواهند سکههای خود را به خارج از کشور بفروشند، استدلال میکرد.
موضع بانک مرکزی روسیه در مورد ارزهای دیجیتال واضح است: با عملکرد آنها مخالف است. به گفته بانک مرکزی روسیه، تکثیر ارزهای رمزنگاری شده رفاه، ثبات مالی و خطرات مرتبط با فعالیت های غیرقانونی افراد را تهدید می کند.
بانک مرکزی روسیه موضع خود را در مورد استخراج دیجیتال اصلاح کرده است: تنظیم کننده آماده است تا در صورت فروش ارزهای دیجیتال استخراج شده در خارج از روسیه، آن را مشروعیت بخشد. از سوی دیگر، بانک مرکزی روسیه به ایجاد و رشد پلتفرم روبل دیجیتال علاقه مند است. نمونه اولیه در دسامبر 2021 به پایان رسید و آزمایش در ژانویه 2022 آغاز شد.
مرحله اول روبل دیجیتال شامل صدور روبل دیجیتال، باز کردن کیف پول دیجیتال توسط بانک ها و شهروندان، و نقل و انتقالات C2C (بین افراد) و انتقال C2B (از افراد به مشاغل – پرداخت توسط افراد برای کالاها و خدمات) است. این در حال آزمایش است. در آوریل 2023، بانک مرکزی روسیه آزمایش روبل دیجیتال را بر روی پول واقعی و مشتریان و یک پروژه آزمایشی برای قراردادهای هوشمند آغاز خواهد کرد.
بانک مرکزی اروپا خواستار تسریع مقررات استیبل کوین است
بانک مرکزی روسیه تنها نهادی نیست که بر مقررات استیبل کوین تمرکز دارد. بانک مرکزی اروپا (ECB) خواستار نظارت قوی تر نظارتی بر استیبل کوین ها در اسرع وقت قبل از اینکه ثبات مالی کشورهای عضو اتحادیه اروپا را به خطر بیندازد، کرده است.
استیبل کوین ها به دلیل رشد سریع، افزایش موارد استفاده جهانی و کانال های بالقوه سرایت ریسک مالی در کانون توجه قرار دارند. […] ریسک ها [posed] ثبات مالی ناشی از استیبل کوین ها در حال حاضر هنوز در منطقه یورو محدود است، اما اگر روند رشد با سرعت فعلی خود ادامه یابد، ممکن است در آینده تغییر کند.
بانک مرکزی اروپا
آنها همچنین خاطرنشان میکنند که استیبل کوینها علیرغم خطرات و سقوط اخیر داراییهای کریپتو، همچنان به توسعه خود ادامه میدهند و اکنون “یک جزء ضروری” از اکوسیستم دارایی ارزهای دیجیتال هستند.
این سند که «نقش استیبل کوینها در ارزهای دیجیتال و فراتر از آن: کارکردها، ریسکها و سیاست» نامیده میشود، ادعا میکند که سرعت و قیمتگذاری تراکنشهای استیبل کوین از آنچه برای روشهای پرداخت در دنیای واقعی ضروری است، کمتر است.
برای بانک مرکزی اروپا، استیبل کوین ها باید به طور موثر توسط همه کشورهای عضو اتحادیه اروپا کنترل شوند و هدف اصلی آن ترویج «نوآوری مسئولانه» و تضمین «ثبات مالی» باشد.
این بانک همچنین می گوید که قبل از اینکه استیبل کوین ها به خطری برای ثبات مالی و عملکرد روان سیستم های پرداخت تبدیل شوند، باید آنها را تنظیم، نظارت و نظارت کرد. در ماههای اخیر، بانک مرکزی اروپا کمپین فشار خود را به منظور تسریع در تصویب مقررات ارزهای دیجیتال در سراسر منطقه یورو افزایش داده است. در همین حال، کریستین لاگارد، رئیس بانک مرکزی اروپا، تلاش کرده است ارزش بیت کوین را تحقیر کند.